Att göra slitna kanter

8 Feb

Det är väldigt snyggt och effektfullt att ibland göra slitna kanter på papper. Jag tänkte här visa en enkel teknik med hur man kan göra. Testa gärna på någon spillbit i ungefär samma tjocklek innan du sätter igång med pappret du ska använda.

Lättast är det säkert med en edge scraper, ett verktyg som är till för detta ändamål. Jag har dock inte provat någon sådan utan använder en helt vanlig liten sax istället. Man kan även använda naglarna i brist på annat. Saxen jag har är inte så bra för ändamålet då den inte går att vinkla ut mer än vad som syns på bilden, vilket ökar risken för att det andra sax-bladet skrapar mitt på pappret och det vill man ju undvika. Men nöden har ingen lag och man tager vad man haver.

 

 

 

Så här ser det ut när man skrapat klart. Vill man så kan man gärna låta saxen såga in en bit på pappret, eller så kan man riva för hand. Hur mycket man ska slita på kanterna och riva in i pappret bestämmer man såklart själv hur man vill ha det. Som ni ser på bilden här nedan blir kanten vit när man har skrapat den.

 

 

 

För att få kanten att se gammal och sliten ut kan man färga kanterna. (I det här fallet ser pappret mer bränt ut.) Hur långt in på pappret man vill göra det avgör man förstås återigen själv. Man kan även bara dutta längst ut på kanten om man inte vill färga in mot pappret. Här har jag använt en ”cats-eye” stämpeldyna som jag lånat av pysselsyster Sussu men den har inget namn. Färgen är litet mörk, så jag får skaffa mig en ljusare brun när jag har pengar över till det.

 

 

 

Nu är den färdig att användas. Som ni ser har jag även valt att låta stämpeldynan göra streck in mot pappret för en snygg effekt.

 

 

// Nanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: