Kort med dubbla fickor

9 Feb

Den här vikningen gör sig bäst med ett papper som är mönstrat på båda sidor, men eftersom det kliar så i mina pysselfingrar och jag saknar dubbelsidigt papper gav jag mig på det här ändå.

Det här kortet är gjort på ett helt ark 12×12″, men vikningen fungerar på alla liksidiga storlekar. Tänk bara på att kortet får en storlek på 1/4 av arkets storlek.

Planera även åt vilket håll du vill ha pappret så att du får rätt mönster där du vill ha det.

Vik först pappret i hälften. Veckla sedan ut det och vik på samma vis åt andra hållet, så att det blir ett + i mitten av pappret med all vikning inåt. Vik sedan in nedre högra hörnet (nr 3). Det måste inte vara en lika stor vikning som jag har gjort här. Vik även in övre vänsra hörnet (1), men se till att vika in en mindre bit än den förra. Klipp i skåran på vänster sida (mellan 1 och 2) ända till mitten.

 

 

Nu ska du vika in övre vänstra delen (1) mot högra övre delen (4).

 

 

Vik sedan upp hela nedre halvan såhär.

 

 

Sen viker du bara in den sista biten under kortet.

 

 

Den sista biten blir till insidan av kortet. Alternativt kan man klippa bort hela den här biten (2) men här ville jag ha ett kort som även går att öppna så jag valde att ha kvar den. Sedan är det bara att klistra ihop kortet. Du kommer att behöva veckla ut kortet igen men det är bra att ha vikt ihop den en gång först så man vet var man ska limma eller tejpa.

 

 

Här har jag dekorerat framsidan. Först klistrade jag dit en bit annat papper i det tråkiga vita hörnet. Detta slipper man om man använder ett dubbelsidigt papper. På fick-kanterna har jag fäst band för att markera dem. Jag har fyllt i några enstaka linjer både i sick-sack-mönstret samt blom-mönstret med guldglittrig gelly roll-penna för att ge kortet litet liv. Rosetten har jag gjort av papper, instruktioner till det hittar du här.  Och så har jag stuckit in två mindre kort i fickorna (är det det man kallar tags?). Den gröna hörnstämpeln är en clear stamp från panduro, färgen är color box ”moss green” och den har jag även färgat ramen till det andra ”lill-kortet” med.

 

 

Insidan behövde också piffas upp. Precis som i den övre bilden slipper man detta om man har dubbelsidigt papper.

 

// Nanna

Annonser

3 svar to “Kort med dubbla fickor”

 1. Sussu 78 tisdag 9 februari 2010 den 12:35 #

  Ojoj vad du har kommit igång.. Jag ligger sanrt mil efter dig

  • Nanna tisdag 9 februari 2010 den 12:43 #

   Hehe, ja, jag sitter ju bara hemma om dagarna och har all tid i världen medan du har fullt upp med jobb och barn så det är inte så konstigt… Men det är bara för dig att sätta igång! Gör påsk-kort eller nåt? 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. välkommen till världen Lucas « Zazlii Zoo - måndag 15 mars 2010

  […] En vikningsbeskrivning på kortet hittar du bloggen Pysselsystrar:  https://pysselsystrar.wordpress.com/2010/02/09/kort-med-dubbla-fickor/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: