Ett rop på hjälp

20 Feb

Jag blir så frustrerad när jag försöker vika någonting av tjockare papper. Det blir ju så fula sprickor i pappret, jag blir nästan tårögd av frustration när jag har en så fin idé men misslyckas varje gång. Och ändå har jag sett så många andra som har lyckats hur bra som helst, så det måste ju gå. Så snälla någon där ute, hjälp och tips emottages med glädje!

För tillfället pysslas det med hemligheter så ni får tyvärr inte se några bilder, men jag ska snart komma igång med något roligt projekt att visa upp här för er!

// Nanna

Annonser

3 svar to “Ett rop på hjälp”

 1. lillnettan onsdag 24 februari 2010 den 16:53 #

  Vad använder du för att vika? Jag har en Fiskars skärmaskin med en svart bigare som skårar papperet – bara man är försiktig så brukar det gå bra även om det ibland spricker ändå om papperet är jättetjockt. Jag har för mig att om man duschar papperet med lite vatten (bara lite) så blir det mer följsamt – testa det vet jag!

  Kram Anneth/Lillnettan

  • Nanna onsdag 24 februari 2010 den 17:57 #

   Hehe, hittills har jag bara använt linjal och en smörkniv av plast – jag trodde att pappret skulle gå sönder om jag hade något hårdare material, men efter Monicas kommentar här har jag provat med en matkniv och det funkar ju bra. Men givetvis drömmer jag om att få råd till en riktig skärmaskin som också kan biga, men det får jag vänta med än så länge.
   Bra tips det med att ”vattna” pappret, det ska jag prova nästa gång jag ska göra någonting av så tjockt papper. Tack! 🙂

 2. Milo söndag 7 mars 2010 den 14:16 #

  Precis!!! Fiskars skärmaskin (den stora som tar upp till 30×30-papper) med bigarblad!!! =) Den kan man inte leva utan! =) =)

  kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: