En sydd tröja till Björne

25 Feb

Jag hämtade hem mammas symaskin och då fick Elias min son på 8 sådan kli i fingrarna att han tvunget skulle sy något. Klockan var ganska mycket och jag har inte sytt speciellt mycket efter skolans syslöjd.  Vi satte oss ner Elias och jag för att fundera ut vad som var lämpligt att sy. Vi klurade en stund och kom fram till att en tröja till Björne inte skulle bli ett alltför stort projekt.

Elias gjorde en skiss på hur det skulle bli och ritade ett mönster. Sedan kom Elias på att det vore snygt med texten Björne på tröjan och då sa jag att det skulle bli aldeles för svårt. Vi kompromissade så det blev bara ett B. Det visade sig dock att det var mer än bara ett B, resultatet blev inte helt lyckat men Elias tyckte det var bra och det är ju huvudsaken.

Elias skulle sy tröjan själv. Han har aldrig tidigare använt symaskin. Det hela slutade med att han sydde alla raka sömmar och jag de som svängde. Jag blev allt förvånad över att han kunde sy så rakt som han gjorde. Det blev minsann inte en enda krokig söm där han hade sytt.

Här får ni en bild på en glad Björne i ny tröja.

Annonser

Ett svar to “En sydd tröja till Björne”

  1. Nanna torsdag 25 februari 2010 den 19:34 #

    Wow, vad duktig han är! Jag som aldrig ens fick symaskins-körkortet blir mäkta imponerad av att han har lyckats så bra med sitt allra första projekt! Vad skönt för Björne också att få en långärmad tröja, nu slipper han frysa mitt i denna kalla vinter!
    Sen måste jag säga att B:et blev riktigt snyggt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: