Snön smälter

27 Feb

Jag snurrade litet planlöst på internet på spaning efter inspiration till ett litet sido-projekt jämte det jag egentligen sysslar med och hittade till bloggen kortinspiration där de har utmaningar för kortmakare ett par gånger i månaden. Utmaningar är kul så jag hängde på den senaste utmaningen som har temat ”Tvärtom”. Det innebär att man ska göra ett kort på ett sätt som man inte brukar göra. En jättebra utmaning för den som håller på mycket med kort, men för mig som nybörjare finns det ju fortfarande ingenting som jag ”brukar” använda eller göra på mina kort.

Jag gick ändå igenom de få kort jag gjort och konstaterade att det jag mest använt mig av hittills är trasade chalkade papper, pappers-blommor, alla texter på separata lappar samt handtecknade motiv. Detta skulle jag alltså undvika denna gång.

Dessutom ska man använda sig av någonting som man vanligtvis inte använder. Det var ju inga problem att hitta på sådant då allt är nytt för mig 😉 Det blev en hel del sådant som jag aldrig tidigare provat på.

Så här blev alltså mitt bidrag, inspirerad av de smältande snömassorna och minnet av en solbränna redan i februari för några år sedan. Innan jag glömmer av det ska jag skriva med att den blå stjärnan i hörnet är en charm från Creative club. (Den kom nämligen inte med på någon närbild.)

 

 

Jag har hittills bara använt mig av handtecknade motiv, stämplar har fått hålla sig till bakgrund och effekter. Så här ville jag prova på att stämpla (och maska). Stämplarna kommer från Stämpelboden. I korgen har jag fäst en brad från Panduro som jag haft glitterlim på. Brads har jag inte heller använt tidigare. Runt motivet har jag streckat med en sakura gelpenna och haft glitterlim på. I bakgrunden löper en självhäftande snöflinge-spets-bård från Creative club. De tunnare vågiga bårderna är ”kanterna” som blev över efter att jag dragit loss spets-bården. Även detta får väl anges som något helt nytt för mig.

 

 

Jag brukar skriva för hand, men metoderna är idag litet andra. Jag klippte ut ”snön smälter” och färgade kanterna svarta. Sedan hade jag på glitterlim, vilket jag inte tidigare har använt mig av. Glitterlim var faktiskt roligare att ”leka med” än jag hade väntat mig. ”Dags för” skrev jag med en svart glossy-sakura penna, den imponerade på mig må jag säga! Till texten ”picknick” har jag använt mig av stickers från Bokia. Jag litar inte helt fullt på dem och funderar på att klistra fast dem med lim innan avsändning.

 

 

Som ni ser lyckades jag klanta till det med stämplingen. Av någon anledning stör jag mig inte så mycket på det och tycker nästan att det är charmigt med ”kluddet” utanför motiven så det fick vara så. Jag kommer antagligen att ångra mig imorgon, men då är det ju för sent eftersom allt är ditklistrat 😉

Här är en direktlänk till utmaningen. Den här utmaningen slutar vid midnatt imorgon (28:e) så nu gäller det att ha krut i pysselfingrarna om ni vill vara med!

// Nanna

Annonser

9 svar to “Snön smälter”

 1. Nanna lördag 27 februari 2010 den 22:02 #

  Ooops! Jag har ju glömt i-prickarna i ”picknick”! Det var andra gången jag ser att jag glömt prickar först genom den här bloggen, så det är väl tur att jag bloggar *s* Förra gången korrigerade jag utan att upplysa er om mitt misstag, men den här gången får ni ta del av ”virr-nanna”!

  • Sussu 78 lördag 27 februari 2010 den 22:22 #

   äch det ska du inte bry dig om. Det är ju inget i jämförelse med mina skrivtabbar 😉 Föresten så tycker jag det är snygt utan prickar oxå.

 2. sussilull söndag 28 februari 2010 den 11:59 #

  Vilket jättegulligt och ”glatt” kort!! Man riktigt ser ”våren” i kortet! Kul att du hängde på utmaningen.
  Kram

 3. Ellis söndag 28 februari 2010 den 18:09 #

  Kul att se ditt kort gjorde också ett till den utmaningen! =)
  Roligt att du tittade in hos mig! =)
  Kram Elenor

 4. Ellis söndag 28 februari 2010 den 19:04 #

  Hej igen!
  Finns en länk till hur man gör teepee kortet i ett tidigare inlägg i min blogg! =)
  Kram

 5. Lene Kristensen söndag 28 februari 2010 den 19:45 #

  hej Nanna!
  Va kul att du vill vara med i min candy!
  Önskar dig lycka till!
  kram lene

 6. Gurkiss Scrappande måndag 1 mars 2010 den 00:28 #

  Jätte fint kort 🙂

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

 7. THERESIA LILJA tisdag 2 mars 2010 den 20:40 #

  Tack kära vännen för det fina kortet!! Vad glad jag blev! Det kom på posten idag. Klart vi får ta en picknick snart, eller så snart det går 😉

  Du vill väl ha lite respons på utförandet också antar jag 🙂 Väldigt fint mönster på pappret och kul att öppna det lite ”tvärtom” nerifrån och upp istället för från sidan. Enda invändningen skulle väl vara att texten ”snön smälter” tenderar att smälta in i bakgrunden.

  Verkar kul att scrappa!

  Kramar!

  Förresten får vi väl kanske ta och ses innan snön har smält bort, för det verkar ju dröja ett tag med det.

  • Nanna tisdag 2 mars 2010 den 21:10 #

   Hehe, jag misstänkte att det skulle komma fram idag 🙂

   Jo, jag tyckte också att den texten blev smått ”osynlig” men jag fick ju inte ha något annat som bakgrund eftersom jag skulle göra som jag inte brukar 😛 haha, jag skyller på det istället för latheten inför att behöva klippa ut nya bokstäver och ha i någon annan färg 😉

   Och jo, tanken slog mig också, att vi nog borde ses innan snön smält bort för det kan ta ett tag. Men å andra sidan brukar vi bege oss på utflykter väldigt tidigt så vem vet, vi kanske sätter oss i en snöhög någonstans med en thermos med något varmt i 😉

   Det är jättekul att scrappa. Börja inte. Man blir beroende 😉

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: